Технологія
ФГ «ГРИКО» є одним із перших в Україні підприємством з виробництва печериць – свіжих, культивованих, охолоджених, повністю побудоване на основі голландської технології вирощування грибів.
Основними принципами голландської технології вирощування печериць є організація зростання грибів на багатоярусних стелажах, що завантажуються на початку кожного виробничого циклу свіжим грибним компостом.
Для забезпечення нормального перебігу технологічного процесу у цеху вирощування грибів передбачаються автоматичні роботи системи обігрівачів, вентиляторів та холодильного обладнання, а також регулювання та контроль параметрів мікроклімату в камерах вирощування грибів за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення.

Основними етапами технологічного процесу вирощування грибів є:

-вивантаження свіжої партії сировини на багатоярусні стелажі з вирощування печериць;

-пророщування грибниці (міцелію), за допомогою встановлення оптимальних параметрів мікроклімату;

-збір врожаю;

-перед відвантаженням споживачеві гриби обов’язково проходять охолодження у спеціальній камері;

-при необхідності гриби фасуються у невеликі лотки;

-наприкінці виробничого циклу після закінчення збору врожаю проводиться прибирання камери та обробка гарячою парою. Потім відпрацьований компост вивантажується і реалізується як добрива;

-після миття камера готова до завантаження нової партії сировини.